Raportul de cercetare ar trebui să fie scris într-un stil clar, simplu și direct și să reflecte știință.

What are the Best Tips for Editing a Thesis? (with pictures)

Nu trebuie să fii plictisitor, doar concic. Cu alte cuvinte, transmiteți ceea ce doriți să transmiteți, faceți-o într-un mod eficient, evitați jargonul și folosiți un limbaj simplu. De exemplu, în loc să spunem: „Populația cuprindea toți studenții care s-au înscris pentru cursul de toamnă la Universitatea Egghead”. În mod evident, raportul ar trebui să conțină ortografie corectă, construcție gramaticală și punctuație. Computerul dvs. are probabil o ortografie și gramatică. Utilizați-l. Sau consultați un dicționar, este, de asemenea, o idee bună să aveți pe cineva cunoscut, cineva care este poate mai puternic în acest domeniu, să vă revizuiască manuscrisul și să indicați erorile.

Autorii referințelor citate sunt de obicei menționați în model lucrare de licenta corpul principal al raportului numai sub numele de familie; prenumele, inițialele și titlurile nu sunt date. În loc să spui .” Profesorul Dudly Q. mestrudle (2002) a concluzionat ….., în mod normal ați spune „Mestrudle (2002) a încheiat ……” Aceste linii directoare sunt valabile numai pentru corpul principal al raportului. Tabelele, figurile, notele de subsol și referințele pot include abrevieri; notele de subsol și referințele oferă de obicei cel puțin inițiala autorului. majoritatea manualelor de stil se adresează și la tratarea numerelor. O convenție este să scrieți întotdeauna un număr care vine la începutul propoziției („Șase școli au fost contractate…”). Există multe linii directoare cu privire la utilizarea cuvintelor în cazul în care numărul în discuție, dar o convenție comună este folosirea cuvintelor dacă numărul este nouă sau mai puțin („un total de liste live…”) și utilizarea cifrelor arabe dacă numărul este mai mare de nouă („un total de 500 de chistonare au fost trimise”).

Raportul final trebuie corectat cu atenție de cel puțin două ori. Citirea atentă a raportului va fi de obicei suficientă pentru a identifica erorile majore. Dacă aveți un ascultător dispus, citirea cu voce tare a manuscrisului vă ajută adesea să identificați erorile gramaticale sau de construcție. Uneori propoziţiile nu au nici la fel de mult sens atunci când le auzi ca atunci când le scrii; de asemenea, ascultătorul dvs. vă va ajuta frecvent în a vă aduce în atenție secțiunile care sunt neclare. citirea raportului înapoi. Pregătirea unui raport de cercetare este mult facilitată de procesarea textului computerizată, care oferă în mod obișnuit funcții precum numerotarea automată a paginilor și centrarea titlurilor, capacitatea de a rearanja cuvintele, propozițiile și paragrafele și verificarea ortografică.

Deși diferitele manuale de stil subliniază reguli diferite de scriere, există câteva comune pentru majoritatea manualelor. Utilizarea abrevierilor și constrângerii, de exemplu, este în general descurajată în scrisul formal. De exemplu, în loc de „American Psychological Assn.”, ați scrie „American Psychological Association. „În loc de nu ar trebui, scrie nu ar trebui. Așteptarea la abrevierile utilizate în mod obișnuit și abrevierile neînțelese (cum ar fi IQ și GPA) și abrevierile definite de cercetător pentru a promova claritatea, simplifica prezentarea sau reduce repetiția. Dacă aceeași secvență de cuvinte va fi folosită în mod repetat, cercetătorul va defini adesea o abrevitare între paranteze atunci când va folosi mai întâi secvențele și apoi va folosi numai abrevitarea.